MENU

5 Hvalpe til salg

Old English Sheepdog

Social, kontaktsøgende og ofte overstrømmende venlig, specielt over for børn, som den risikerer at vælte af bar begejstring. Den deltager gerne aktivt i familiens gøren og laden, følger én i hælene eller ligger i vejen et centralt sted, hvor den kan følge begivenhedernes gang. Noget gøende, bl.a. når den er begejstret.

Old English Sheepdog

Om racen

Størrelse

Mellem

Højde

Hanner 61 cm. og derover. Tæver 56 cm. og derover.

Temperament

Moderat

Vægt

29-31 kg.

Pelspleje

Højt

Aktivitesniveau

Højt

Hjemland

Storbritannien.

Farver

Bagpart i alle nuancer af grå, gråsprængt eller blå. Hoved, hals, forpart og bug er hvidt.

Internationalt racenavn

Old English Sheepdog med kælenavnet Bobtail.

FCI Gruppe

Gruppe 1 – Hyrde og Kvæghunde

Old English Sheepdog

Leksikon

Mentalitet

Social, kontaktsøgende og ofte overstrømmende venlig, specielt over for børn, som den risikerer at vælte af bar begejstring. Den deltager gerne aktivt i familiens gøren og laden, følger én i hælene eller ligger i vejen et centralt sted, hvor den kan følge begivenhedernes gang. Noget gøende, bl.a. når den er begejstret.
Behov

Kræver nogen motion og mental udfordring samt en meget stor portion social nærhed. Af hensyn til forholdet til andre hunde bør denne race starte træning på et blandet hvalpehold.
Tips og trick til indlæring og håndtering

Racen er nem at socialisere og træne. Tidlig indlæring af soignering er vigtig for den senere pelspleje. Et spænde i pandehåret giver bedre øjenkontakt med hunden. Træn motiverende i korte sekvenser. Undgå hårdhed, som kan gøre hunden stædig.
Aktivitetsniveau og handleradius

Den unge hund er aktiv og arbejdsivrig, nu og da overstadig kåd og drillende legesyg, så den skal gerne kunne dæmpes. Den voksne hund er rolig og indpasser sig helt efter familiens aktivitetsniveau. Fjerner sig sjældent langt fra sine mennesker.
Pels og pleje

Den daglige pleje af den store, stride pels klares lettest med karte og kam. Pelsplejen kræver normalt et par timers systematisk arbejde en gang om ugen. I modsætning til hvad man skulle forvente, fælder racen ikke særligt - løs pels fjernes ved den ugentlige børstning.
Oprindelse

Racen har antagelig sin oprindelse blandt de kontinentale kvæg- og fårehunde. Den var især i det sydlige England en hårdfør vagt- og forsvarshund for dyreflokke. Den havde desuden til opgave at drive dyrene til græsning og til markeder. Den havde ry for en vis skarphed og blev derfor mest brugt til kvæg. Fra slutningen af 1800-tallet er den blevet opdrættet udelukkende som selskabshund. Den har stadig styrken og hyrdeinstinktet i behold, men skarpheden er i dag afløst af venlighed.

Old English Sheepdog

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Avlsanbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt

  1. Begge forældredyr skal før parring være præmieret på FCI/DKK anerkendt udstilling med mindst Very Good eller være eksteriørgodkendt på et eksteriørarrangement foranstaltet af specialklubben.
  2. Begge forældredyr skal før parring have en HD-status A eller B registreret i DKK.
  3. Begge forældredyr skal før parring være øjenundersøgt af et medlem af Den Danske Dyrlægeforenings øjenpanel eller anden af DKK godkendt øjendyrlæge, og fundet fri for tegn på arvelig katarakt og PRA. Undersøgelsen skal være foretaget inden første parring, dog tidligst når hunden er 12 måneder.
  4. Indavlskoefficienten må ikke overstige 6,25 % beregnet på tre generationer
  5. Tæven skal være mindst 24 måneder gammel inden første parring.

Indført 1. januar 2013

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem