MENU

0 Hvalpe til salg

Pharaoh Hound

En livlig og legesyg hund, som normalt ikke har nogen problemer hverken med mennesker eller andre hunde. Den er venlig af væsen og meget kærlig over for familiens børn og voksne. En særpræget og delikat, men også opmærksomhedskrævende selskabshund hos mennesker, som forstår denne blanding af jagende spidshund og mynde.

Pharaoh Hound

Om racen

Størrelse

Mellem

Højde

Hanner 56-63 cm. Tæver 53-61 cm.

Temperament

Selvstendig

Vægt

20-25 kg.

Pelspleje

Lille

Aktivitesniveau

Højt

Hjemland

Malta.

Farver

Rødgul eller mørk rød med eller uden præcise hvide aftegninger.

Specialklub

Myndeklubben

Internationalt racenavn

Pharaoh Hound.

FCI Gruppe

Gruppe 5 – Spidshunde

Pharaoh Hound

Leksikon

Mentalitet

En livlig og legesyg hund, som normalt ikke har nogen problemer hverken med mennesker eller andre hunde. Den er venlig af væsen og meget kærlig over for familiens børn og voksne. En særpræget og delikat, men også opmærksomhedskrævende selskabshund hos mennesker, som forstår denne blanding af jagende spidshund og mynde.
Behov

Dens trang til at bevæge sig med stor fart og over store afstande er ubetvingelig og tilfredsstilles kun delvis gennem meget motion. Den behøver desuden opmærksomhed og social nærhed.
Tips og trick til indlæring og håndtering

Bør opdrages med venlig konsekvens og præcise varierede belønninger. Sørg navnlig for at belønne kontakt omgående. Undgå at have den lynhurtige hund løs sammen med tunge hunde og helt små hunde, hvor legen let kan udvikle sig til jagt.
Aktivitetsniveau og handleradius

En hurtig og effektiv jæger, som bruger både lugtesansen, synet og hørelsen. Navnlig som ung er den hyperaktiv og kan kun i begrænset omfang gå løs. Jagtinstinktet er stadig intakt, og får den fært af småvildt, er den umulig at kalde tilbage.
Pels og pleje

Pelsen er kort, glansfuld, tæt tilliggende og varierer i struktur fra fin til lidt mere grov. Den kræver ikke i sig selv nogen pleje, men en daglig aftørring med et opvredet vaskeskind fjerner støv, løse hår og understreger farven. Pelsen yder kun lidt beskyttelse.
Oprindelse

Der findes stribevis af arkæologiske beviser for, at racen i mere end 4000 år har set ud, som den gør i dag. Den kom formodentlig før vor tidsregnings begyndelse fra Egypten til flere øer i Middelhavet med fønikiske handelsfolk. Her levede den isoleret og ubemærket og blev mest brugt til jagt på harer og kaniner. Den jager ofte i flok. Tidligt i 1900-tallet kom de første eksemplarer til Storbritannien fra Malta, men først omkring 1960 opstod der interesse for den elegante og værdige hund.

Pharaoh Hound

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Avlsanbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt

  1. Begge forældre skal før parring være præmieret med mindst Very Good på en FCI/DKK anerkendt udstilling eller være godkendt på et eksteriørarrangement - foranstaltet af specialklubben.
  2. Indavlsgraden for kuldet må ikke overstige 6,25 % beregnet på tre generationer.

Indført 01. juli 2014

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem