MENU

1 Hvalpe til salg

Pomeranian

Pomeranian er en hund, som trods sin lidenhed har meget af spidshundenes selvsikkerhed og vagtsomhed i behold inklusive tilbøjeligheden til at gø af alt og alle. Det er en af de mindste hunderacer, men den opfatter bestemt ikke sig selv som lille. Den kræver uforfærdet respekt fra alle, som den møder, mennesker såvel som hunde.

Pomeranian

Om racen

Størrelse

Lille

Højde

21 cm +/-3 cm cm for begge køn.

Temperament

Samarbejdende

Vægt

2-3 kg.

Pelspleje

Mellem

Aktivitesniveau

Lavt

Hjemland

Tyskland.

Farver

Sort, brun, hvid, orange, ulvegrå, creme, creme-zobel, orange-zobel, black and tan eller broget.

Specialklub

Klubben For Små Selskabshunde

Internationalt racenavn

Deutscher Spitz (Zwergspitz/Pomeranian).

FCI Gruppe

Gruppe 5 – Spidshunde

Pomeranian

Leksikon

Mentalitet

Pomeranian er en hund, som trods sin lidenhed har meget af spidshundenes selvsikkerhed og vagtsomhed i behold inklusive tilbøjeligheden til at gø af alt og alle. Det er en af de mindste hunderacer, men den opfatter bestemt ikke sig selv som lille. Den kræver uforfærdet respekt fra alle, som den møder, mennesker såvel som hunde.
Behov

Pomeranian er en selskabelig, livlig og frisk hund, der sætter stor pris på et par daglige spadsereture. Den bør fra hvalp lære at omgås andre hunde, så den ikke provokerer dem, der er større end den selv.
Tips og trick til indlæring og håndtering

Pomeranian er glad, opmærksom og lærenem, og den kan blive overraskende lydig, hvis ejeren blot er tålmodig, venlig og konsekvent. Den har gode evner for at følge et spor, og opgaven stimulerer den mentalt på en meget positiv måde.
Aktivitetsniveau og handleradius

Den oprindelige rottehund er blevet avlet stadig mindre og holdes nu udelukkende som selskabshund. Pomeranian befinder sig bedst i nær kontakt med familien, men er ikke tilfreds med at blive båret rundt på armen. Den er aktiv og meget glad for at lege.
Pels og pleje

Den overdådige pels, som leder tankerne hen på en pompon, kræver omhyggelig pasning, hvis den ikke skal filtre sammen i totter, som generer hunden. Væn den til at blive børstet og friseret fra den tidligste hvalpealder, og afsæt 10-15 minutter daglig til pelspleje.
Oprindelse

Den mindste spidshunderace kommer fra Pommern i Tyskland og er et resultat af avl på særlig små eksemplarer af tysk spids. Pomeranian er beskrevet omkring år 1700 og var oprindelig større, end vi kender den i dag, og med mindre pelspragt. Den samlede aldrig den store interesse i sit hjemland, og først da den fik fodfæste i Storbritannien, tog udviklingen fart. Den hundeglade dronning Victoria anskaffede flere af de små hunde, og så var populariteten sikret, og racen bredte sig ud over hele verden.

Pomeranian

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Avlsanbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt:

  1. Begge forældredyr skal før parring være præmieret på en FCI/DKK anerkendt udstilling med mindst Very Good eller være eksteriørgodkendt på et eksteriørarrangement.
  2. Begge forældredyr skal før parring være undersøgt for Patella Luksation (PL) og have en status 0 eller 1 registreret i DKK. PL status 1 må kun parres med PL status 0. Undersøgelsen kan tidligst foretages, når hunden er 12 måneder gammel og skal kun foretages én gang.

Indført 1. januar 2013

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem