MENU

1 1 Hvalpe til salg

Pudel, dværg

Det er alsidigheden og evnen til at tilpasse sig, der har gjort pudlen - uanset størrelse - til en af verdens mest populære selskabshunde. Den er kærlig og hengiven i forhold til hele familien, og den er livet igennem glad for at lege med familiens børn. En pudel er vagtsom uden at være hverken gøende eller afvisende over for fremmede og andre hunde. En puddel passer til alle slags mennesker og glider ind i et hvilket som helst miljø. Den er aktiv og lærenem, velegnet til næsten enhver form for hundeaktivitet.

Pudel, dværg

Om racen

Størrelse

Lille

Højde

Storpudel 45-62 cm. Mellempudel 35-45 cm. Dværgpudel 28-35 cm. Toypudel under 28 cm.

Temperament

Samarbejdende

Vægt

20-32 kg.

Pelspleje

Højt

Aktivitesniveau

Mellem

Hjemland

Frankrig.

Farver

Ensfarvet: sort, hvid, brun, grå eller fawn Flerfarvet: brindle, brindle/hvid, blågrå/hvid, brun/hvid, fawn/hvid, sort/hvid, brun/fawn eller sort/fawn.

Specialklub

Pudelklubben

Internationalt racenavn

Caniche.

FCI Gruppe

Gruppe 9 – Selskabshunde

Pudel, dværg

Leksikon

Mentalitet

Det er alsidigheden og evnen til at tilpasse sig, der har gjort pudlen - uanset størrelse - til en af verdens mest populære selskabshunde. Den er kærlig og hengiven i forhold til hele familien, og den er livet igennem glad for at lege med familiens børn. En pudel er vagtsom uden at være hverken gøende eller afvisende over for fremmede og andre hunde. En puddel passer til alle slags mennesker og glider ind i et hvilket som helst miljø. Den er aktiv og lærenem, velegnet til næsten enhver form for hundeaktivitet.
Behov

De største af pudlerne kræver meget beskæftigelse og rig mulighed for at bevæge sig frit. Det egentlige motionsbehov falder i takt med størrelsen, men selv de mindste behøver friske daglige gåture og opgaver, som stimulerer dem mentalt. Alle pudler sætter pris på opmærksomhed og nær kontakt med mennesker.
Tips og trick til indlæring og håndtering

Det er ikke nogen tilfældighed, at de fleste cirkushunde er pudler. Uanset størrelse er pudlen ualmindelig kvik, opmærksom og lærevillig. Den er smidig, adræt og villig til at opfylde ejerens mindste ønske i håb om en spændende belønning. Opdragelsen volder sjældent vanskeligheder, hvis den starter tidligt og gennemføres med venlig konsekvens. Hos ældre mennesker bør hunden tidligt lære at omgås børn.
Aktivitetsniveau og handleradius

Storpudlen har bevaret en hel del af den vandapporterende jagthunds egenskaber. Det er den mest selvstændige af de fire størrelsesvarianter, og den går ikke af vejen for en jagtudflugt, selv om de alle generelt holder god kontakt. Pudler elsker at optræde, og de kan være mere interesseret i at klovne rundt end at lytte efter ejerens anvisninger.
Pels og pleje

Den rigelige pels har en fin, uldagtig struktur. Den er kruset og giver fjedrende efter for håndens tryk. Pelsen skal børstes ofte, vaskes jævnligt og klippes hver eller hver anden måned. Øregangene skal renses for hår. Pelsplejen er krævende, men til gengæld fælder hunden ikke og tåles derfor af mange allergikere. Snorepudlen er en variant, hvor pelsen danner mindst 20 cm lange tykke snore.
Oprindelse

Pudlen er muligvis kommet til Frankrig via Tyskland fra Rusland og menes at stamme fra meget gamle vandspaniels. Den skulle svømme ud og få vandfuglene til at flyve op. Som selskabshund har den været kendt siden 1600-tallet. Storpudlen har også været brugt som hyrdehund og til at snuse sig frem til trøfler under jorden, og under de store krige i forrige århundrede gjorde den gavn som sanitets- og ordonnanshund. De tre mindre størrelser er kommet til trin for trin gennem avl på særlig små individer. De skal have proportionerne i behold og ikke vise tegn på dværgvækst.

Pudel, dværg

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hundeweb.dk

Avlsrestriktion

  • Øjen-krav for prcd/PRA: Afkom kan kun stambogsføres såfremt mindst et af forældredyrene er registreret genetisk fri for prcd/PRA i DKK.
    En DNA-test for prcd/PRA gælder for livstid. Hvis begge forældredyr er registreret prcd/PRA-fri i DKK, registreres afkommet "Fri grundet forfædres DNA test".
  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler samt etiske anbefalinger for opdræt.

Indført 06.09.2012

Avlsanbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt

  1. Begge forældredyr skal før parring være præmieret på en FCI/DKK anerkendt udstilling med mindst Very Good eller være eksteriørgodkendt på en eksteriørbedømmelse.

Varianter

Særlige regler for måling og omregistrering af pudler kan læses i den vedhæftede fil forneden på siden. Ordningen er gældende fra den 1. september 2003.

Pudel, dværg = fra og med 28 cm. til og med 35 cm.

Omregistrering af størrelsesvariant

  • Måleregler findes forneden på denne side.
  • ​Følgende skal indsendes til DKK samlet:
    • Stambogen
    • Ejerforhold (originaldokumentet)
    • Måleresultat (underskrevet af dommeren)

Herefter vil der blive udfærdiget en ny stambog/Ejerforhold med den korrekte størrelsesvariant.

Samparringer

Storpudler må kun parres med storpudler.
Øvrige varianter må samparres.
Afkom stambogsføres som moderens størrelsesvariant.

Ikke godkendt farve

Bruges om farver, der er uønskede/diskvalificerende i racens standard.
Ingen farve giver avlsforbud, da fokus skal være på sundhed, temperament og genetisk variation, når hunden i øvrigt opfylder racens avlskrav.

Ombytning af X-stambog til almindelig FCI-stambog

Fra 01.01.2025 kan en Pudel med stambog fra DKK's X-register omregistreres til FCI-stambog, på en af 2 følgende metoder:

  • DKK opdrættet pudel - Følgende indsendes til DKK:
    • Original X-stambog
    • Originalt ejerforhold
    • Anmodning om omregistrering
    • Gebyr for omregistrering jf. DKK's prisliste (Prisen for en stambog)
  • DKK registreret import, kan først omregisteres når det land hunden oprindeligt er registreret i, har ændret racen til Pudel på stamtavlen. Det kan være på den oprindelige stambog eller ved at udstedelse af en ny stambog. Herefter indsendes følgende:
    • Den originale Importstambogen fra udlandet (med eller uden DKK-nummer jf. ovenstående).
    • Er der udstedt en ny stambogs skal kopi af den oprindelige medsendes. Husk at tage denne kopi inden du eventuelt returnerer stambogen til oprindelseslandet.
    • Originalt DKK ejerbevis
    • Gebyr for omregistrering jf. DKK's prisliste (Prisen for en stambog)
    • Frankeret svarkuvert

Fra 01.08.2024 er flerfarvet pudler anerkendt af FCI og stambogsføres nu som pudler. Alle flerfarvede pudler fik herefter ændret racenavn til pudel i DKK’s database.
Pudler med flere farver forbliver i X-register, men afkom efter disse hunde vil blive stambogsført med FCI-stambøger.

Fra 01.01.2020 registreres flerfarvet pudel som en selvstændig race i DKK’s X-register med mulighed for angivelse af korrekt farve og med mulighed for at kunne udstille og opnå stambogsføringsret.
Pudel som er stambogsført frem til den 31.12.2019 med uønsket farve er automatisk overført til DKK’s x-register som flerfarvet pudel.

Indtil 31.12.2019 er flerfarvet pudel blevet registreret som pudel med uønsket farve.

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem