MENU

0 Hvalpe til salg

Pyrenæisk Hyrdehund

En lille, energisk og opfindsom hund med masser af initiativ. Totalt hengiven over for sin familie, men noget mistroisk over for fremmede. En omgængelig familiehund med en lidt selvrådig karakter. Det kræver konsekvens og nogen erfaring at tøjle dens energi og få det bedste ud af dens egenskaber og livlighed.

Pyrenæisk Hyrdehund

Om racen

Størrelse

Mellem

Højde

Hanner 40-48. Tæver 38-46 cm.

Temperament

Moderat

Vægt

8-15 kg.

Pelspleje

Mellem

Aktivitesniveau

Højt

Hjemland

Frankrig.

Farver

Fawn i alle nuancer, grå, sort, harlekin (blå plettet med sort) eller brindlet.

Internationalt racenavn

Berger des Pyrenees a Poil Long.

FCI Gruppe

Gruppe 1 – Hyrde og Kvæghunde

Pyrenæisk Hyrdehund

Leksikon

Mentalitet

En lille, energisk og opfindsom hund med masser af initiativ. Totalt hengiven over for sin familie, men noget mistroisk over for fremmede. En omgængelig familiehund med en lidt selvrådig karakter. Det kræver konsekvens og nogen erfaring at tøjle dens energi og få det bedste ud af dens egenskaber og livlighed.
Behov

Den er i bund og grund en arbejdshund - hurtig og udholdende med en udtalt trang til at bruge både sin krop og sit hoved. Den kræver med andre ord rigelig motion og mental udfordring.
Tips og trick til indlæring og håndtering

Tilbøjelig til at knytte sig mest til en bestemt person i familien, som den så er meget hengiven og føjelig overfor. Opdragelsen er ikke altid ligetil. Indlæringen skal ske med venlig konsekvens og respekt for hundens selvstændige mentalitet.
Aktivitetsniveau og handleradius

Altid opmærksom og på vagt. Ting, der ikke er, som de plejer at være, bliver varslet med en markant gøen, inden den lille hund selvstændigt begynder at løse problemet. Holder tæt kontakt til sine mennesker, men er ikke altid ubetinget lydig.
Pels og pleje

Pelsen er tæt med en struktur som gedehår, og den beskytter godt i al slags vejr. Racen forekommer i to varianter: En langhåret, som jævnligt skal børstes grundigt for at undgå, at den fælder, og en sjældnere variant med mellemlang pels på kroppen og helt kort pels på hovedet.
Oprindelse

Den nøjsomme hyrdehund fra nordsiden af bjergene mellem Frankrig og Spanien arbejdede engang sammen med pyreneerhunden. Hyrdehunden samlede og drev flokken, mens pyreneerhunden forsvarede den mod tyve og rovdyr. I udseende varierer racen en del fra dal til dal, men indeni er det altid den samme hund. Formentlig er den i nær slægt med naboen gos d'atura catala syd for bjergene. Varianten med kort pels bærer racenavnet pyrenæisk hyrdehund med korthårshoved (Berger des Pyrenees a Face Rase).

Pyrenæisk Hyrdehund

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Avlsanbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt

  1. Begge forældre skal før parring være præmieret på en FCI/DKK anerkendt udstilling med mindst Very Good

Variant og Omregistrering

Pyrenæisk hyrdehund og Pyrenæisk hyrdehund m. korthårshoved må parres sammen og stambogsføres som den variant hvalpen er.
Omregistrering: Kan omregistreres efter vurdering af en autoriseret dommer for racen på en FCI anerkendt udstilling fra og med juniorklassen. Kan kun omregistreres én gang.

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem