MENU

8 Hvalpe til salg

Ruhåret Hønsehund

Ruhåret hønsehund er en alsidig jagthund, selvsikker, behersket og robust både fysisk og mentalt. Den trives bedst med jagt, men kan også finde sig til rette i en familie, som færdes meget i naturen, og som er indstillet på at tilfredsstille den ruhårede hønsehunds meget store behov for beskæftigelse. Over for fremmede kan den være noget afstandtagende.

Ruhåret Hønsehund

Om racen

Størrelse

Mellem

Højde

Hanner 61-68 cm. Tæver 57-64 cm.

Temperament

Selvstendig

Vægt

27-32 kg.

Pelspleje

Lille

Aktivitesniveau

Højt

Hjemland

Tyskland.

Farver

Brun- eller sortskimlet med eller uden store pletter, brun eller lystskimlet.

Specialklub

Dansk Ruhår Klub

Internationalt racenavn

Deutsch Drahthaar.

FCI Gruppe

Gruppe 7 – Stående jagthunde

Ruhåret Hønsehund

Leksikon

Mentalitet

Ruhåret hønsehund er en alsidig jagthund, selvsikker, behersket og robust både fysisk og mentalt. Den trives bedst med jagt, men kan også finde sig til rette i en familie, som færdes meget i naturen, og som er indstillet på at tilfredsstille den ruhårede hønsehunds meget store behov for beskæftigelse. Over for fremmede kan den være noget afstandtagende.
Behov

Den ruhårede hønsehund kræver meget motion og mange udfordringer, som stimulerer dens næse og trætter den mentalt. Den har behov for at løbe frit og bære på genstande, den apporterer. En rolig og erfaren leder gør den tryg.
Tips og trick til indlæring og håndtering

Den kraftfulde jagthund skal tidligt socialiseres med andre mennesker og hunde og lære glæden ved at samarbejde samt grundlæggende lydighed. Træn i korte sekvenser i skiftende omgivelser og med motiverende belønninger, fx i form af leg.
Aktivitetsniveau og handleradius

Den ruhårede hønsehund er en selvstændig hund med stor jagtlyst, som dog kan formes gennem vedholdende træning. Den løber gerne over store afstande, men er som regel lydhør over for anvisninger og holder god kontakt. Den er livlig, energisk og går ofte sine egne veje.
Pels og pleje

Pelsen er hård, ru og tilliggende med 2-4 cm. lange dækhår over en tæt underuld. Den er næsten vandtæt og beskytter effektivt mod vejr og skrammer. Pelsens struktur gør den smudsafvisende. Den holdes i det daglige med karte og børste og trimmes et par gange om året.
Oprindelse

Ruhåret hønsehund blev skabt i Tyskland i slutningen af 1800-tallet. Målet var en robust og ydedygtig, ruhåret jagtbrugshund, baseret på flere tyske hønsehunderacer. Den skulle kunne bruges på alle jagtmæssige områder og samtidig gøre nytte ved eftersøgning af skadet vildt. Den skulle kunne apportere både fra land og fra vand, og den skulle være stærk nok til at klare også ræv og hjortevildt. Resultatet blev den race, som i dag er den mest populære jagthund ikke kun i hjemlandet, men bl.a. også i Danmark.

Ruhåret Hønsehund

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Ruhåret Hønsehund

Dokumenter

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • HD: Afkom kan kun stambogsføres, såfremt begge forældre før parring har en officiel HD-status registreret i DKK.
    En hund med HD grad D eller E kan undtagelsesvis benyttes i avl, hvis opdrætteren vurderer, at hundens samlede bidrag til racen vil være positivt. Avlspartneren skal i så tilfælde altid være HD fri (grad A eller B)
  • von Willebrands Disease type II: Afkom kan kun stambogsføres såfremt begge forældre før parring er DNA-testet og fundet genetisk fri for vWD-II.
    En DNA-test gælder for livstid. Hvis begge forældredyr er kendt vWD-II fri, bortfalder testkravet for vWD på afkommet, som herefter registreres "Fri grundet forfædrenes DNA-test".
  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
    For udenlandske tyske hunde er INT. HEGEWALD PFÜFUNG eller stamtavlen påstemplet ”Zuchttauglich” er gældende som testikelstatus/kryptorchidattest.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Avlsanbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt

  1. Begge forældredyr skal før parring have HD status A eller B registreret i DKK
  2. Summen af forældredyrenes HD indeks på parringstidspunktet skal være mindst 186
    Udenlandsk hanhund: Ved parring med en udenlandsk hanhund, der endnu ikke har fået beregnet indeks i Danmark, kan afkommet få basis plus stambog, såfremt hannens HD status er A og tævens indeks er mindst 86 eller såfremt hannens HD status er B og tævens indeks er mindst 96

Indført 07.05.2013

Parringsforbud farver

Hunde af farvevarianten sort-skimmel må kun parres med brunskimmel og lys-skimmel (tidligere betegnet gråmeleret). Der må således ikke parres sortskimmel til sortskimmel eller sortskimmel til brun, fordi disse kombinationer kan give helt sorte hvalpe, hvilket ikke er godkendt efter racens standard.

Halekupering

Ifølge "Bekendtgørelse om halekupering af visse hunderacer" må halekupering foretages på hvalpe efter Ruhåret Hønsehund. Bekendtgørelsen trådte i kraft den 1. september 1991.
Fra den 1. juni 2011 vil der være krav om, at der - sammen med registreringsanmeldelsen af kuldet - fremsendes en dyrlægeattest, hvor den udførende dyrlæge attesterer, at kuldet er kuperet af dyrlægen, inden de er 4 dage gamle.
Dyrlægeattest ligger forneden på siden som en fil.

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem