MENU

4 Hvalpe til salg

Samojedhund

En samojedhund er opmærksom og imødekommende, generelt meget glad for mennesker i alle aldre, familien såvel som fremmede, og tolerant over for andre hunde. samojeden har meget af naturhunden i sig, og det kommer blandt andet til udtryk i en stærk flokfornemmelse. Den er ikke udpræget vagtsom, selv om den er tilbøjelig til at gø.

Samojedhund

Om racen

Størrelse

Mellem

Højde

Hanner 54-60 cm. Tæver 50-56 cm.

Temperament

Moderat

Vægt

23-30 kg.

Pelspleje

Højt

Aktivitesniveau

Mellem

Hjemland

Nordlige Rusland og Sibirien.

Farver

Hvid eller lys creme.

Internationalt racenavn

Samoiedskaïa Sabaka.

FCI Gruppe

Gruppe 5 – Spidshunde

Samojedhund

Leksikon

Mentalitet

En samojedhund er opmærksom og imødekommende, generelt meget glad for mennesker i alle aldre, familien såvel som fremmede, og tolerant over for andre hunde. samojeden har meget af naturhunden i sig, og det kommer blandt andet til udtryk i en stærk flokfornemmelse. Den er ikke udpræget vagtsom, selv om den er tilbøjelig til at gø.
Behov

En samojede kræver en hel del motion, masser af beskæftigelse og mange nye oplevelser. Opholder sig gerne i det fri, men er ikke nogen hundegårdshund, da den nødigt undværer menneskelig kontakt.
Tips og trick til indlæring og håndtering

En samojede skulle tidligere kunne arbejde selvstændigt. Den er i reglen samarbejdsvillig, men bliver sjældent ubetinget lydig. Begynd træningen tidligt og vær venlig og konsekvent. Hold samojedens interesse fanget gennem skiftende belønninger.
Aktivitetsniveau og handleradius

En samojede var oprindelig den trækhund, og den lader sig stadig med stor fornøjelse spænde for vogn eller slæde. Navnlig som ung er den fuld af energi og virkelyst, senere tilpasser den sig efter familiens aktivitetsniveau. Jagtlysten er temmelig behersket.
Pels og pleje

Den flotte pels er tyk og meget tæt, og den beskytter hunden effektivt i al slags vejr. Den fælder kraftigt to gange om året. Pelsen kræver omhyggelig pleje, indtil hunden er voksen, og selv derefter må man regne med mindst en halv times børstning en gang om ugen.
Oprindelse

Samojedfolket, som har lagt navn til racen, var nomader i Nordvestsibirien. Deres hunde trak slæderne, når man flyttede fra sted til sted, holdt sammen på fritgående flokke af rensdyr og slog alarm, hvis ulveflokken nærmede sig. Nordpå var hundene hvide, længere mod syd var de brogede. De hvide hunde havde et mildere væsen og sov med i teltene som levende varmedunke i polarnattens kulde. Opdagelsesrejsende bragte dem til Vesten, hvor nutidens race blev skabt i England omkring år 1900.

Samojedhund

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • HD: Afkom kan kun stambogsføres, såfremt begge forældre før parring har en officiel HD-status registreret i DKK.En hund med HD grad D eller E kan undtagelsesvis benyttes i avl, hvis opdrætteren vurderer, at hundens samlede bidrag til racen vil være positivt. Avlspartneren skal i så tilfælde altid være HD fri (grad A eller B)
  • Øjen: Hvalpe kan ikke registreres i DKK, medmindre begge forældre er øjnenundersøgt af et medlem af Den Danske Dyrlægeforenings øjenpanel og fundet fri for tegn på arvelig cataract (posterior polær subcapsulær cataract – bagerste polstær). Første undersøgelse skal være foretaget inden første parring, dog tidligst når hunden er 12 mdr. gammel. En øjenattest må ikke være mere end 12 mdr. på parringstidspunktet.
  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Indført 1. september 2012

Avlsanbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt

  1. Begge forældredyr skal før parring have HD status A eller B registreret i DKK.
  2. Begge forældredyr skal før parring være præmieret på en FCI/DKK anerkendt udstilling med mindst Very good eller være godkendt på et avlsgodkendelsesarrangement i specialklubben
  3. Begge forældredyr skal før parring have en gonioskopi undersøgelse registreret i DKK. Undersøgelsen skal i Danmark foretages af et medlem af Den Danske Dyrlægeforenings øjenpanel. Er undersøgelsen foretaget i udlandet, skal den godkendes af DKK. Undersøgelsen kan tidligst foretages, når hunden er 12 måneder gammel.

Indført 15.5.2018

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem