MENU

1 0 Hvalpe til salg

Schnauzer, peber/salt

En alsidig, livlig og energisk hund, der udstråler vitalitet og gåpåmod kombineret med en afmålt ro og en ubetinget loyalitet over for dens mennesker. Glad for aktivitet og for at lege, så den trives fint i en børnefamilie. Socialt indstillet over for artsfæller. Vagtsom uden at være hverken skarp eller voldsomt gøende.

Schnauzer, peber/salt

Om racen

Størrelse

Mellem

Højde

45-50 cm for begge køn.

Temperament

Moderat

Vægt

14-20 kg.

Pelspleje

Højt

Aktivitesniveau

Mellem

Hjemland

Tyskland.

Farver

Peber/salt fra mørk jerngrå til sølvgrå med grå underuld eller sort med sort underuld.

Internationalt racenavn

Schnauzer.

FCI Gruppe

Gruppe 2 – Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde

Schnauzer, peber/salt

Leksikon

Mentalitet

En alsidig, livlig og energisk hund, der udstråler vitalitet og gåpåmod kombineret med en afmålt ro og en ubetinget loyalitet over for dens mennesker. Glad for aktivitet og for at lege, så den trives fint i en børnefamilie. Socialt indstillet over for artsfæller. Vagtsom uden at være hverken skarp eller voldsomt gøende.
Behov

En schnauzer forventer hele tiden at være med, hvor der foregår noget. Den behøver masser af kontakt, aktivitet og meningsfyldt beskæftigelse, og den stiller en del krav til sin ejer.
Tips og trick til indlæring og håndtering

En selvstændig problemløser, opmærksom og lærevillig på sine egne betingelser. Den tåler ikke unødig hårdhed, men heller ikke for meget eftergivenhed, hvis den skal fungere optimalt som familiehund. Træn kvikt og varieret i korte sekvenser.
Aktivitetsniveau og handleradius

Den unge hund er meget aktiv og opfindsom, og den kan have brug for at blive dæmpet en smule. Senere indretter den sig efter familiens aktivitetsniveau. Den holder som regel god kontakt, men den kan indimellem blive grebet af akut høresvigt.
Pels og pleje

Pelsen er strid og tæt med underuld. Hvis den børstes grundigt en gang om ugen og trimmes tre til fire gange om året, fælder den ikke, så racen tåles også af allergikere. Det tykke og lange skæg bør vaskes jævnligt for ikke at blive udelikat pga. madrester og andet snavs.
Oprindelse

I Sydtyskland var schnauzeren udbredt som staldhund, da den føler sig særlig godt tilpas i selskab med heste. Dens opgave var at holde rotter, mus og andet småkravl fra dørene og slå alarm, hvis der kom fremmede efter lygtetændingstid. Racen, som gik under navnet rattler eller ruhåret pinscher, er næsten uændret gennem århundreder. Det nuværende navn er fra 1842 og hentyder til skægget - på tysk betyder ”schnauzbart” et busket overskæg. Nu selskabshund, men egnet til mange opgaver.

Schnauzer, peber/salt

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • HD: Afkom kan kun stambogsføres, såfremt begge forældre før parring har en officiel HD-status registreret i DKK.
    En hund med HD grad D eller E kan undtagelsesvis benyttes i avl, hvis opdrætteren vurderer, at hundens samlede bidrag til racen vil være positivt. Avlspartneren skal i så tilfælde altid være HD fri (grad A eller B)
  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Indført 1. januar 2013

Varianter

Schnauzer, peber/salt og Schnauzer, sort må ikke parres sammen.

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem