MENU

2 Hvalpe til salg

Shiba

Den mest populære af de japanske hunderacer har meget af naturhundens væsen i behold. Den er aktiv, intelligent, stolt, viljestærk, nysgerrig og modig, men også stilfærdig, værdig og loyal mod sin familie. I forhold til fremmede mennesker kan den være noget reserveret og afventende. Det kan forekomme at shiba'en - efter kønsmodning - ikke er lige flink overfor fremmede hunde.

Shiba

Om racen

Størrelse

Lille

Højde

Hanner ca. 40 cm. Tæver ca. 37 cm.

Temperament

Moderat

Vægt

Hanner 11-12 kg. Tæver 8-9 kg.

Pelspleje

Lille

Aktivitesniveau

Mellem

Hjemland

Japan.

Farver

Rød, black and tan eller rød sesam (rød med sorte hårspidser). Alle farvevarianterne har lyse markeringer på næsepartiets sider og på kinderne, undersiden af af kæbe og hals, på bryst, bug og på benenes indersider.

Specialklub

Spidshundeklubben

Internationalt racenavn

Shiba.

FCI Gruppe

Gruppe 5 – Spidshunde

Shiba

Leksikon

Mentalitet

Den mest populære af de japanske hunderacer har meget af naturhundens væsen i behold. Den er aktiv, intelligent, stolt, viljestærk, nysgerrig og modig, men også stilfærdig, værdig og loyal mod sin familie. I forhold til fremmede mennesker kan den være noget reserveret og afventende. Det kan forekomme at shiba'en - efter kønsmodning - ikke er lige flink overfor fremmede hunde.
Behov

Udendørs er den livlig, stærk, udholdende og behøver en del motion og mental beskæftigelse. Gøer sjældent. Inde er den rolig og sætter pris på en god kontakt til sin familie.
Tips og trick til indlæring og håndtering

Racen har brug for en kærlig, kompetent og konsekvent ejer og er meget lærenem med belønningsbaserede metoder. Tvang og hårdhændede metoder bør absolut undgås! Træn i korte sekvenser og varier ofte både træningsmiljø, øvelser og belønning.
Aktivitetsniveau og handleradius

Den har en meget stor interesse for vildt og dufte, og både jagtlyst og aktionsradius kan være svære at holde nede. Racen kan være svær at gå med løs pga. det store jagtinstinkt. Hvis det skal fungere, så skal der lægges et stort arbejde i indkaldstræningen. Haven skal også være forsvarligt indhegnet.
Pels og pleje

Den korte pels består af hårde og lige dækhår over tæt og blød underuld. Den er smudsafvisende og godt isolerende. To gange årligt fælder hunden kraftigt, hvilket kræver en del pelspleje. Ellers er der kun lidt pelspleje.
Oprindelse

Racen har eksisteret i årtusinder i det bjergrige område ud mod Det japanske hav. Den blev brugt til jagt hovedsagelig på småvildt og fugle. Den blev efterhånden opblandet med engelske jagthunderacer. I 1928 begyndte en målrettet indsats for at bevare de sidste rester af den rene shiba. Arbejdet blev afsluttet i 1934, og i 1937 blev racen udnævnt til "natur-monument" i Japan. Siden har den vundet stadig stigende udbredelse over det meste af verden. Navnet "shiba" betyder en lille hund på japansk.

Shiba

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • HD-krav: Afkom kan kun stambogsføres, såfremt begge forældre før parring har en officiel HD-status registreret i DKK.
    En hund med HD grad D eller E kan undtagelsesvis benyttes i avl, hvis opdrætteren vurderer, at hundens samlede bidrag til racen vil være positivt. Avlspartneren skal i så tilfælde altid være HD fri (grad A eller B)
  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Avlsanbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt

  1. Begge forældredyr skal før parring have HD status A, B eller C registreret i DKK.
  2. Begge forældredyr skal før parring være undersøgt for Patella Luksation (PL) og have en status 0 eller 1 registreret i DKK. PL status 1 må kun parres med PL status 0
  3. Begge forældredyr skal før parring være præmieret på en FCI/DKK anerkendt udstilling med mindst Very Good eller være godkendt på et tysk avlsgodkendelsesarrangement (Ankörung) eller Zuchtzulassung (avlsegnethed).

Indført 01.01.2013

Ikke godkendt farve

Bruges om farver, der er uønskede/diskvalificerende i racens standard.
Ingen farve giver avlsforbud, da fokus skal være på sundhed, temperament og genetisk variation, når hunden i øvrigt opfylder racens avlskrav.

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem