MENU

0 Hvalpe til salg

Svensk Lapphund

Først var den jagthund. Senere blev den hyrdehund. Og i dag vinder den stadig stigende popularitet som familie- og selskabshund. Den er generelt venlig, tillidsfuld og imødekommende over for alle mennesker, tolerant i forhold til børn og andre hunde og vagtsom og beskyttende uden at være skarp. Er ofte temmelig gøende.

Svensk Lapphund

Om racen

Størrelse

Mellem

Højde

Hanner 45-51 cm. Tæver 40-46 cm.

Temperament

Moderat

Vægt

19-21 kg.

Pelspleje

Mellem

Aktivitesniveau

Mellem

Hjemland

Sverige.

Farver

Ensfarvet sort eller brun. Bjørnebrun foretrækkes.

Specialklub

Spidshundeklubben

Internationalt racenavn

Svensk lapphund.

FCI Gruppe

Gruppe 5 – Spidshunde

Svensk Lapphund

Leksikon

Mentalitet

Først var den jagthund. Senere blev den hyrdehund. Og i dag vinder den stadig stigende popularitet som familie- og selskabshund. Den er generelt venlig, tillidsfuld og imødekommende over for alle mennesker, tolerant i forhold til børn og andre hunde og vagtsom og beskyttende uden at være skarp. Er ofte temmelig gøende.
Behov

Den oprindelige arbejdshund har stadig behov for meget motion og beskæftigelse med opgaver, som stimulerer den mentalt. Den er samtidig afhængig af nær social kontakt med familien.
Tips og trick til indlæring og håndtering

Racen er selvstændig, men som regel også samarbejdsvillig og positiv over for indlæring. Begynd træningen tidligt og læg hovedvægten på øvelser, der skaber tillid og kontakt. Træn tempofyldt i korte sekvenser på skiftende steder.
Aktivitetsniveau og handleradius

Det tidligere arbejde med at drive og vogte kæmpestore, vildtlevende flokke af rensdyr kræves ikke længere. I stedet kan den selvstændige hund instinktivt kaste sin hyrdeinteresse på biler, cyklister, kondiløbere og alt, hvad der i øvrigt bevæger sig.
Pels og pleje

Den grove og meget fyldige dækpels står lige ud fra kroppen og krøller lidt ved roden. Underulden er blød, tæt og fint krøllet. Det er en pels til kulde og sne, og hunden fælder en del af den på den varmeste årstid. Pelsen bør gennembørstes grundigt en gang om ugen.
Oprindelse

Sandsynligvis havde samerne disse hunde med, da de engang i urtiden kom til de skandinaviske tundraområder nord for polarcirklen. Samerne var i årtusinder jægere og fiskere, og de blev først senere rensdyrnomader. Hundene var med under hele denne udvikling, og træk fra mange forskellige arbejdsfunktioner kan stadig ses hos racen. I begyndelsen af 1900-tallet var den truet af blanding med andre racer, ligesom moderne hjælpemidler overtog meget af dens arbejde. Den blev dog reddet i tide.

Svensk Lapphund

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Avlsanbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt

  1. Begge forældredyr skal før parring have HD status A, B eller C registreret i DKK.
  2. Begge forældredyr skal før parring være præmieret på en FCI/DKK anerkendt udstilling med mindst Very Good eller være godkendt på et tysk avlsgodkendelsesarrangement (Ankörung)

Indført 1. januar 2013

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem