MENU

8 Hvalpe til salg

Belgisk Hyrdehund, Tervueren

De fire belgiske hyrdehunderacer, groenendael, laekenois, malinois og tervueren, er meget ens af væsen. De er kvikke, aktive, årvågne og vagtsomme. De er i almindelighed nysgerrige og venlige over for fremmede, dog med tendens til reservation. Tervueren er som de øvrige velegnet som familiehund hos aktive mennesker.

Belgisk Hyrdehund, Tervueren

Om racen

Størrelse

Mellem

Højde

Hanner 60-66 cm. Tæver 56-62 cm.

Temperament

Selvstendig

Vægt

27-29 kg.

Pelspleje

Lille

Aktivitesniveau

Højt

Hjemland

Belgien.

Farver

Rød med sorte hårspidser og sort maske. Mange nuancer fra rød til grå kan forekomme.

Internationalt racenavn

Tervueren.

FCI Gruppe

Gruppe 1 – Hyrde og Kvæghunde

Belgisk Hyrdehund, Tervueren

Leksikon

Mentalitet

De fire belgiske hyrdehunderacer, groenendael, laekenois, malinois og tervueren, er meget ens af væsen. De er kvikke, aktive, årvågne og vagtsomme. De er i almindelighed nysgerrige og venlige over for fremmede, dog med tendens til reservation. Tervueren er som de øvrige velegnet som familiehund hos aktive mennesker.
Behov

Bør opdrages venligt, men konsekvent og allerede som hvalp have mange positive oplevelser med fremmede mennesker og andre hunde, så racens tilbageholdenhed ikke når at tage overhånd.
Tips og trick til indlæring og håndtering

Racen er opmærksom, lærevillig og har en god koncentrationsevne, så den er en fornøjelse at træne med. Den har dog let ved at blive stresset. Beløn derfor rigeligt, men afdæmpet, både når det sker med godbidder, med ros eller med leg.
Aktivitetsniveau og handleradius

Havde som fårehyrde til opgave på førerens anvisninger at drive flokken eller enkelte dyr på fold gennem hegn og forbi forhindringer. Det gør den til en lydhør og samarbejdsvillig ledsager, der er velegnet både som sportshund og som tjenestehund.
Pels og pleje

Trods længden er pelsen ikke voldsomt arbejdskrævende. Den er lang og blød med tæt underuld, og den skal gennembørstes jævnligt og grundigt for ikke at fælde. Masser af frisk luft holder pelsen glansfuld hos hunde, der ellers opholder sig meget i vores tørre indeklima.
Oprindelse

På basis af gamle fårehundetyper udviklede man i slutningen af 1800-tallet de belgiske hyrdehunde - oprindelig otte typer, nu fire mellemstore, smidige, udholdende og vagtsomme racer. Foruden deres opgaver som fårehunde viste de sig meget velegnede som tjenestehunde for politi, militær og toldvæsen. Senere er de blevet værdsat som konkurrencehunde i agility og lydighed. Tervueren har fået sit racenavn efter byen af samme navn. Den er uden tvivl i nær slægt med den sorte groenendael.

Belgisk Hyrdehund, Tervueren

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • HD-krav: Afkom kan kun stambogsføres, såfremt begge forældre før parring har en officiel HD-status registreret i DKK.En hund med HD grad D eller E kan undtagelsesvis benyttes i avl, hvis opdrætteren vurderer, at hundens samlede bidrag til racen vil være positivt. Avlspartneren skal i så tilfælde altid være HD fri (grad A eller B)
  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Avlsanbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt

  1. Begge forældredyr skal før parring have HD status A eller B registreret i DKK.
  2. Begge forældredyr skal før parring have AD status 0 eller 1 registreret i DKK.

Indført 31. oktober 2012

Parringer af racevarianter

Racevarianten må parres med Belgisk Hyrdehund, Tervueren, Belgisk Hyrdehund, Groenendael og Belgisk Hyrdehund, Malinois. Hvalpe stambogsføres som den racevariant deres farve og hårlag angiver.

Såfremt der foretages parringer mellem andre racevarianter end de tilladte, vil hvalpene ikke kunne stambogsføres.

Racevarianten kan ændres til Belgisk Hyrdehund, Groenendael eller Belgisk Hyrdehund, Malinois efter vurdering af en autoriseret dommer for racen på en FCI anerkendt udstilling fra og med juniorklassen.

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem