MENU

0 Hvalpe til salg

Tibetansk Mastiff

Modig og utrættelig med udpræget beskytterinstinkt. Med tidlig prægning og nær, forstående kontakt med mennesker kan den godt tilpasse sig livet som familiehund. Over for fremmede vil den dog fortsat være mistroisk, grænsende til det afvisende. Særpræget stemme, der lyder som klangen fra et slag på en stor kobberplade.

Tibetansk Mastiff

Om racen

Størrelse

Stor

Højde

Hanner mindst 65 cm. Tæver mindst 62 cm.

Temperament

Moderat

Vægt

62-65 kg.

Pelspleje

Mellem

Aktivitesniveau

Lavt

Hjemland

Tibet.

Farver

Sort, sort med rødbrune aftegninger, gulbrun eller skifergrå med eller uden sorte hårspidser.

Internationalt racenavn

Do-Khyi.

FCI Gruppe

Gruppe 2 – Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde

Tibetansk Mastiff

Leksikon

Mentalitet

Modig og utrættelig med udpræget beskytterinstinkt. Med tidlig prægning og nær, forstående kontakt med mennesker kan den godt tilpasse sig livet som familiehund. Over for fremmede vil den dog fortsat være mistroisk, grænsende til det afvisende. Særpræget stemme, der lyder som klangen fra et slag på en stor kobberplade.
Behov

Den har de store hyrdehundes selvstændighed, så den skal belønnes for at samarbejde, og den må opdrages med ufravigelig konsekvens. Kræver god plads, men er ikke særlig motionskrævende.
Tips og trick til indlæring og håndtering

Skal opdrages med en fast, men alligevel venlig hånd og med respekt for racens oprindelse. Tænk på, at det er en udpræget vagthund, som kan reagere meget kontant, hvis den føler sig provokeret. Den søger dog ikke selv konfrontationer.
Aktivitetsniveau og handleradius

Hunden er modstandsdygtig over for al slags vejr, og den sætter stor pris på at opholde sig udendørs. Dens fortid som vogter af husdyrflokke mod både to- og firbenede tyveknægte viser sig som uafhængighed og en tilbøjelighed til at gå sine egne veje.
Pels og pleje

Lang, hård og strid med tæt og kraftig underuld, som fældes næsten helt om foråret. Hanhundene har væsentlig mere pels end tæverne. Pelsen står noget ud fra kroppen og isolerer perfekt mod såvel varme og kulde som mod fugt. Den skal jævnligt børstes grundigt igennem.
Oprindelse

Det menes, at racen danner baggrund både for assyrernes krigshunde og for de fleste europæiske mastiffer og store kvæghyrdehunde. Den har med sikkerhed eksisteret i 3000 år, og den er en af de ældste og mest oprindelige hundetyper. Den overlevede i Himalaya og Tibet som vogter af ejendom og husdyr. I Vesten var den kun kendt fra zoologiske haver, men i 1970'erne eksporteredes hunde fra Nepal og Bhutan til bl.a. USA, Tyskland og Schweiz, hvor de udvikledes til nutidens tibetanske mastiff.

Tibetansk Mastiff

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Tibetansk Mastiff

Dokumenter

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • HD: Afkom kan kun stambogsføres, såfremt begge forældre før parring har en officiel HD-status registreret i DKK.
    En hund med HD grad D eller E kan undtagelsesvis benyttes i avl, hvis opdrætteren vurderer, at hundens samlede bidrag til racen vil være positivt. Avlspartneren skal i så tilfælde altid være HD fri (grad A eller B)
  • AD: Afkom kan kun stambogsføres, såfremt begge forældre før parring har en officiel AD-status registreret i DKK.
    En hund med AD grad 3 kan undtagelsesvis benyttes i avl, hvis opdrætteren vurderer, at hundens samlede bidrag til racen vil være positivt. Avlspartneren skal i så tilfælde altid være AD fri (grad 0)
  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Avlsanbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt

  1. Begge forældre skal før parring har en officiel HD-status registreret i DKK.
    En hund med HD grad D eller E kan undtagelsesvis benyttes i avl, hvis opdrætteren vurderer, at hundens samlede bidrag til racen vil være positivt. Avlspartneren skal i så tilfælde altid være HD fri (grad A eller B).
  2. Begge forældre skal før parring har en officiel AD-status registreret i DKK.
    En hund med AD grad 3 kan undtagelsesvis benyttes i avl, hvis opdrætteren vurderer, at hundens samlede bidrag til racen vil være positivt. Avlspartneren skal i så tilfælde altid være AD fri (grad 0).

Indført 12. april 2012

Udenlandske hunde

Kravene om HD/AD fotografering gælder ikke for udenlandske hunde, dog således, at Klubben for Hyrde, Kvæg og Gårdhunde skal godkende den udenlandske han inden parring. Ansøgningen om godkendelse sendes til Rikke Andersen på mail: smike@mail.dk

Dokumentation for godkendelsen skal medsendes ved stambogsføring af hvalpe.

Aftalen om udenlandske hunde gælder indtil 31. december 2027. (Aftalen er forlænget af flere omgange. Var før gældende til 31. december 2018/2021/2024)

Ikke godkendt Farve

Bruges om farver, der er uønskede/diskvalificerende i racens standard.
​Ingen farve giver avlsforbud, da fokus skal være på sundhed, temperament og genetisk variation, når hunden i øvrigt opfylder racens avlskrav.

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem