MENU

1 0 Hvalpe til salg

Tibetansk Spaniel

En tibetansk spaniel er en selvstændig, livlig og energisk selskabshund, meget kærlig og selskabelig i familien. Den er generelt venlig og imødekommende over for alle, den kender, men kan til tider være noget reserveret i forhold til helt fremmede. Den omgås som regel gerne andre hunde. Den er robust både fysisk og mentalt og glad for at lege.

Tibetansk Spaniel

Om racen

Størrelse

Lille

Højde

Ca. 25 cm for begge køn.

Temperament

Moderat

Vægt

4-7 kg.

Pelspleje

Mellem

Aktivitesniveau

Mellem

Hjemland

Tibet/Storbritannien

Farver

Alle farver og farvekombinationer er tilladt.

Specialklub

Klubben For Små Selskabshunde

Internationalt racenavn

Tibetan Spaniel.

FCI Gruppe

Gruppe 9 – Selskabshunde

Tibetansk Spaniel

Leksikon

Mentalitet

En tibetansk spaniel er en selvstændig, livlig og energisk selskabshund, meget kærlig og selskabelig i familien. Den er generelt venlig og imødekommende over for alle, den kender, men kan til tider være noget reserveret i forhold til helt fremmede. Den omgås som regel gerne andre hunde. Den er robust både fysisk og mentalt og glad for at lege.
Behov

En tibetansk spaniel behøver først og fremmest et godt socialt liv med nær menneskelig kontakt. Den trives ikke med at være for længe alene. Den har også brug for en hel del motion og beskæftigelse.
Tips og trick til indlæring og håndtering

Tidlig socialisering af en tibetansk spaniel vil dæmpe reservationen over for fremmede og lette opdragelsen i øvrigt. Tibetansk spaniel er normalt lærenem og samarbejdsvillig, men den er også selvstændig og ikke helt let at gøre lydig. Træn venligt, kvikt og konsekvent.
Aktivitetsniveau og handleradius

Racenavnet, tibetansk spaniel, er misvisende. Den er ikke en jagthund, som spanielbetegnelsen antyder, men har altid været selskabshund med et bijob som vagthund. Den selvbevidste lille hund er ikke bange for at gå sine egne veje, men den holder i reglen god kontakt.
Pels og pleje

Pelsen er silkeagtig, moderat lang og tilliggende med fin og tæt underuld. Den skal børstes grundigt igennem mindst en gang om ugen, og de længere partier på hals, bryst, hale og lår skal friseres. Pelsen kan fælde noget i overgangsperioderne. Hold tænderne fri for tandsten.
Oprindelse

Hunde, der meget lignede den tibetanske spaniel, har eksisteret i Korea siden 700-tallet, men om de kom fra Kina eller Tibet er uvist. I Tibet var de landbefolkningens hund, men de kønneste fik lov at træde de buddhistiske klostres bedemøller. De holdt munkene med selskab og gav besked, når fremmede nærmede sig. Navnet spaniel blev tilføjet, da de første eksemplarer kom til England i 1890'erne. Især efter 1950 har tibetansk spaniel opnået stadig stigende popularitet som selskabshund.

Tibetansk Spaniel

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Avlsanbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt:

  1. Begge forældredyr skal før parring være præmieret på en FCI/DKK anerkendt udstilling med mindst Very Good eller være eksteriørgodkendt på et eksteriørarrangement.
  2. Begge forældredyr skal før parring være undersøgt for Patella Luksation (PL) og have en status 0 eller 1 registreret i DKK. PL status 1 må kun parres med PL status 0. Undersøgelsen kan tidligst foretages, når hunden er 12 måneder gammel og skal kun foretages én gang.
  3. Begge forældredyr skal før parring være øjenundersøgt af et medlem af Den Danske Dyrlægeforenings øjenpanel eller anden af DKK godkendt øjendyrlæge og fundet fri for tegn på PRA. Første undersøgelse skal være foretaget inden første parring, dog tidligst når hunden er 12 måneder gammel. En øjenattest må ikke være mere end 12 måneder gammel på parringstidspunktet.

Indført 1. januar 2013

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem