MENU

6 Hvalpe til salg

Tibetansk Terrier

Den er livlig, opfindsom og meget glad for at lege. Den deltager med største fornøjelse i alle familiens gøremål. Den er hengiven og overbærende over for familiens børn. Over for fremmede mennesker og hunde er den en smule skeptisk, men omgængelig. Den er vagtsom og advarer højlydt, når der sker noget usædvanligt.

Tibetansk Terrier

Om racen

Størrelse

Lille

Højde

Hanner 35-41 cm. Tæver en smule mindre.

Temperament

Moderat

Vægt

8-14 kg.

Pelspleje

Mellem

Aktivitesniveau

Mellem

Hjemland

Tibet/Storbritannien.

Farver

Alle farver er tilladt undtagen lever- eller chokoladebrun.

Specialklub

Klubben For Små Selskabshunde

Internationalt racenavn

Tibetan Terrier/Dhokyi Apso

FCI Gruppe

Gruppe 9 – Selskabshunde

Tibetansk Terrier

Leksikon

Mentalitet

Den er livlig, opfindsom og meget glad for at lege. Den deltager med største fornøjelse i alle familiens gøremål. Den er hengiven og overbærende over for familiens børn. Over for fremmede mennesker og hunde er den en smule skeptisk, men omgængelig. Den er vagtsom og advarer højlydt, når der sker noget usædvanligt.
Behov

Den skal socialiseres fra tidligste hvalpealder. Den behøver desuden en del motion med mulighed for at bevæge sig frit, mentalt stimulerende beskæftigelse og nær kontakt med familien.
Tips og trick til indlæring og håndtering

Racen er opmærksom og samarbejdsvillig. Den lærer hurtigt, husker godt og har en fin situationsfornemmelse. Men den er også selvstændig og skal opdrages venligt og konsekvent. Begynd tidligt og træn varieret i korte, tempofyldte sekvenser.
Aktivitetsniveau og handleradius

Det er ikke en terrier. Den har en fortid som vagt- og hyrdehund hos nomader under særdeles barske forhold, og jagtinstinktet er behersket. Den er adræt og kan springe meget højt. Den tager selvstændige initiativer, men holder generelt god kontakt.
Pels og pleje

Den meget lange og rigelige pels er fin i strukturen, glat eller let bølget. Underulden isolerer godt mod både fugt, varme og kulde. Pelsen kræver flittig brug af børste og kam, så det er en fordel, hvis soigneringen tidligt bliver en del af hvalpens hverdag.
Oprindelse

Racen stammer fra Tibet, hvor den kan følges mere end to tusind år tilbage. Tibet er et barsk og ufremkommeligt land omkranset af verdens højeste bjerge. Vinteren er lang og kold, og lyset er skarpt på grund af højden. Hundene har gennem århundreder tilpasset sig de ekstreme forhold. De har pels ned foran øjnene som beskyttelse mod sollyset og mod sne og støv. De har store fødder, så de står godt fast på ujævne klipper og ikke synker ned i dyb sne. Racen blev først kendt i Europa i 1922.

Tibetansk Terrier

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • Øjen: Hvalpe kan ikke stambogføres i DKK, medmindre begge forældre er undersøgt af et medlem af Den Danske Dyrlægeforenings øjenpanel, og fundet fri for tegn på PRA og LL. Første undersøgelse skal være foretaget inden første parring, dog tidligst når hunden er 9 måneder gammel. En øjenattest må ikke være mere end 12 måneder gammel på parringstidspunktet. Gælder for alle hunde i racen.
  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Avlsanbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt:

  1. Begge forældredyr skal før parring være præmieret på en FCI/DKK anerkendt udstilling med mindst Very Good eller være eksteriørgodkendt på et eksteriørarrangement.
  2. Begge forældre skal før parring være HD-fotograferet og har en officiel HD-status registreret i DKK.

Indført 3. oktober 2020

Ikke godkendt farve

Bruges om farver, der er uønskede/diskvalificerende i racens standard.
Ingen farve giver avlsforbud, da fokus skal være på sundhed, temperament og genetisk variation, når hunden i øvrigt opfylder racens avlskrav.

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem