MENU

4 Hvalpe til salg

Weimaraner, langhåret

En alsidig og energisk jagthund, som helst tilpasser sig livet i en familie med meget udendørsaktivitet. Med tilstrækkelig motion og meningsfyldt beskæftigelse er den rolig og afslappet indendørs og hviler i sig selv. Den er venlig mod alle, den kender, kan dog være lidt forbeholden over for fremmede. Den omgås gerne andre hunde, men kan godt være lidt reserveret.

Weimaraner, langhåret

Om racen

Størrelse

Mellem

Højde

Hanner 59-70 cm. Tæver 57-65 cm.

Temperament

Moderat

Vægt

25-40 kg.

Pelspleje

Lille

Aktivitesniveau

Højt

Hjemland

Tyskland.

Farver

Rådyr, musegrå eller sølv. Varianter af disse grå nuancer. En hvid brystplet og lidt hvidt på tæerne er tilladt. Nogle bærer ålestribe. (en mørkere farve i en stribe over ryggen)

Internationalt racenavn

Weimaraner.

FCI Gruppe

Gruppe 7 – Stående jagthunde

Weimaraner, langhåret

Leksikon

Mentalitet

En alsidig og energisk jagthund, som helst tilpasser sig livet i en familie med meget udendørsaktivitet. Med tilstrækkelig motion og meningsfyldt beskæftigelse er den rolig og afslappet indendørs og hviler i sig selv. Den er venlig mod alle, den kender, kan dog være lidt forbeholden over for fremmede. Den omgås gerne andre hunde, men kan godt være lidt reserveret.
Behov

Den behøver tidlig socialisering med mennesker i alle størrelser samt hunde og en ejer, der er indstillet på at give den både en venlig, konsekvent opdragelse og træning til et godt socialt liv.
Tips og trick til indlæring og håndtering

Weimaraneren er generelt lydighed hvis den bliver trænet konsekvent fra hvalpen kommer ind af døren. Træn den i korte og tempofyldte sekvenser med skiftende motiveringer. Benyt gerne apportering, ture i marken og spor. Og gerne træn hvalpen/den voksne hund i jagthunde regi i diverse klubber landet over.
Aktivitetsniveau og handleradius

Racen er sikker på sporet, skarp over for rovvildt og god til at søge og apportere nedlagt vildt. Den har anlæg for markarbejdet med dens gode næse til at finde vildtet og tage stand. Den er eminent til at tilpasse sig terrænet og arbejde herefter og viser god vandpassion på jagter som disse. Den søger variabelt og kan gå fra alt som under bøssen til det større marksøg. Weimaraneren er en allround jagthund. Den er kvik og god til at aflæse sin ejer. Weimaraneren trives ikke så godt som kennelhund og foretrækker at være sammen med sin ejer og familie.
Pels og pleje

Der forekommer to varianter. Den korthårede pels er kraftig, tæt og glat tilliggende, ofte lidt længere end hos mange andre korthårede racer. Den langhårede pels er blød og glat eller let bølget. Begge typer har kun ganske lidt eller ingen underuld. Den langhårede kræver kun en jævnlig gennem børstning.
Oprindelse

Der er mange teorier om racens oprindelse. Det står dog fast, at den allerede i den første tredjedel af 1800-tallet blev holdt som en drivende jagthund ved hoffet i Weimar. Her fandt man denne hund hos adelen i byen Weimar, som avlede Weimaranere til storvildtsjagt. Der er forskellige teorier om hvilket blod der er i racen som fx. blodhunden kan være en forfader eller slægtning til weimaraneren. Men uanset hvor den kommer fra, krævede de adelige, at kun medlemmer af den tyske Weimaraner klub måtte eje en Weimaraner. Weimaraneren blev senere fremavlet til hønsehund, da storvildtjagt var for nedadgående i Tyskland. Men den dag i dag bruges den med stor succes til bl.a. vildsvinejagt. ”Det grå spøgelses” farve har bevirket racens udbredelse og kendskab over det meste af verden.

Weimaraner, langhåret

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • HD-krav: Afkom kan kun stambogsføres, såfremt begge forældre før parring har en officiel HD-status registreret i DKK.
    En hund med HD grad D eller E kan undtagelsesvis benyttes i avl, hvis opdrætteren vurderer, at hundens samlede bidrag til racen vil være positivt. Avlspartneren skal i så tilfælde altid være HD fri (grad A eller B)
  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Avlsanbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt:

  1. Begge forældredyr skal før parring have en officiel HD status A eller B registreret i DKK.
  2. Begge forældredyr skal før parring være præmieret på en FCI/DKK anerkendt udstilling med mindst Very Good
  3. Begge forældredyr skal før parring have bestået:
    1. En apporterende prøve med skud og minimum en anden anerkendt jagtlig prøve under SJD, DJ eller DKK, eller
    2. UT og AT (begge prøver bestået), eller
    3. VJP og HZP (begge prøver bestået)
  4. Indavlsgraden må ikke overstige 3,125% beregnet på 3 generationer.
  5. Ved brug af udenlandsk avlspartner skal ovenstående kriterier godkendes i Dansk Weimaraner Klub og en godkendelse skal vedlægges sammen med anmodning om stambogsføring til DKK.

Indført 30. maj 2024

Halekupering

Ifølge "Bekendtgørelse om halekupering af visse hunderacer" må halekupering foretages på hvalpe efter Weimaraner. Bekendtgørelsen trådte i kraft den 1. september 1991.
Fra den 1. juni 2011 vil der være krav om, at der - sammen med registreringsanmeldelsen af kuldet - fremsendes en dyrlægeattest, hvor den udførende dyrlæge attesterer, at kuldet er kuperet af dyrlægen, inden de er 4 dage gamle.
Dyrlægeattest ligger forneden på siden som en fil.

Hårlag

Hvalpe registreres som moderens hårlagssvariant og kan, første gang de udstilles i en officiel klasse, omregistreres til anden hårlagsvariant. Hårlaget noteres på dommerkritikken, som underskrives af en for racen autoriseret dommer (påført den 29.01.2019)

Forklaring til farver

2077 sø/l (langhåret)
1404 gr/l = langhåret)
1713 ra/l = langhåret)
2078 sø/lk (langhåret efter korthåret)
1405 gr/lk (langhåret efter korthåret)
1714 ra/lk (langhåret efter korthåret)

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem