MENU

5 Hvalpe til salg

Welsh Corgi Pembroke

Udadvendt, aktiv og social. Meget lig sin nære slægtning welsh corgi cardigan (se side xx), men måske en anelse livligere, lidt mere vagtsom og dermed også lidt mere tilbøjelig til at gø. En omgængelig hyrdehund, som også er velegnet som selskabshund i en sporty og aktiv familie. Som oftest legesyg og glad for børn.

Welsh Corgi Pembroke

Om racen

Størrelse

Lille

Højde

25-30 cm for begge køn.

Temperament

Moderat

Vægt

10-12 kg.

Pelspleje

Lille

Aktivitesniveau

Mellem

Hjemland

Storbritannien.

Farver

Ensfarvet rød, zobel, fawn eller black and tan, alle evt. med hvidt på ben, bryst og hals.

Internationalt racenavn

Welsh Corgi Pembroke.

FCI Gruppe

Gruppe 1 – Hyrde og Kvæghunde

Welsh Corgi Pembroke

Leksikon

Mentalitet

Udadvendt, aktiv og social. Meget lig sin nære slægtning welsh corgi cardigan (se side xx), men måske en anelse livligere, lidt mere vagtsom og dermed også lidt mere tilbøjelig til at gø. En omgængelig hyrdehund, som også er velegnet som selskabshund i en sporty og aktiv familie. Som oftest legesyg og glad for børn.
Behov

Daglig motion - gerne med mulighed for at bevæge sig frit - samt nær social kontakt med familien. Den bliver mere sat med alderen, og så skal man passe på, at den ikke bliver overvægtig.
Tips og trick til indlæring og håndtering

Reagerer positivt på alle former for indlæring og kan blive en god, lille lydighedshund, hvis den trænes uden hårdhed med god konsekvens og i korte, varierede sekvenser. Tag desuden særlige hensyn til racens korte ben og lange ryg.
Aktivitetsniveau og handleradius

Den unge hund er meget glad for at bevæge sig. Med alderen bliver den roligere, men man bør aldrig skære ned på gåturene, hvis man vil undgå overvægt. Er som hyrdehund normalt lydhør over for anvisninger og holder sig relativt tæt på sin "flok".
Pels og pleje

Pelsen er middellang og lige med tæt underuld. Den beskytter hunden godt i al slags vejr og er ikke på nogen måde arbejdskrævende. Børst hunden grundigt igennem en gang om ugen for at undgå fældning, og frotter den tør efter en tur i vådt vejr på grund af de lave ben.
Oprindelse

Storbritannien har ingen oprindelige spidshunde, men walisernes corgier kan have fået et indslag af hyrdespidshunde tilført med vikingernes nordiske hunde, som har blandet sig med lokale hunde for mere end 1000 år siden. Eller vikingerne kan have bragt corgier med sig tilbage, som så sammen med lokale skandinaviske hunde kan have dannet baggrund for fx nutidens Västgötaspids. Ingen kan sige det med sikkerhed, men temperamentet og forekomsten af medfødt stumphale tyder på en forbindelse.

Welsh Corgi Pembroke

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Avlsanbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt:

  1. Begge forældredyr skal før parring være præmieret på en FCI/DKK anerkendt udstilling med mindst Very Good.
  2. Begge forældredyr skal før parring være øjenundersøgt af et medlem af Den Danske Dyrlægeforenings øjenpanel eller anden af DKK godkendt øjendyrlæge. Undersøgelsen kan tidligst foretages når hunden er 12 måneder gammel. Forældredyrene må ikke være registreret med samme øjensygdom hos DKK.

Indført 3. april 2012

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem