MENU

5 Hvalpe til salg

Yorkshire Terrier

Yorkshire terrier er en af verdens allermindste hunderacer, men alligevel en terrier med liv og sjæl. Livlig, opmærksom og fuld af sjove påfund. En selskabelig, glad og morsom hund, som alene på grund af størrelsen hverken kræver plads eller særlig erfaring. Til gengæld må man være indstillet på en hel del pelspleje. Lidt gøende.

Yorkshire Terrier

Om racen

Størrelse

Lille

Højde

22-24 cm for begge køn.

Temperament

Samarbejdende

Vægt

Højst 3,1 kg.

Pelspleje

Mellem

Aktivitesniveau

Lavt

Hjemland

Storbritannien.

Farver

Varm, lys tan og mørk stålblå fra nakkeknude til halerod.

Specialklub

Klubben For Små Selskabshunde

Internationalt racenavn

Yorkshire Terrier.

FCI Gruppe

Gruppe 3 – Terriere

Yorkshire Terrier

Leksikon

Mentalitet

Yorkshire terrier er en af verdens allermindste hunderacer, men alligevel en terrier med liv og sjæl. Livlig, opmærksom og fuld af sjove påfund. En selskabelig, glad og morsom hund, som alene på grund af størrelsen hverken kræver plads eller særlig erfaring. Til gengæld må man være indstillet på en hel del pelspleje. Lidt gøende.
Behov

Selv om en yorkshire terrier er lille, sætter den stor pris på at bevæge sig. Den leger gerne med bolde og legetøj og bør mindst have et par friske, daglige spadsereture samt et godt socialt liv med familien.
Tips og trick til indlæring og håndtering

Mange små hunde bliver forkælede fra det øjeblik, de kommer ind i huset, og de får aldrig mulighed for at vise, hvor lærenemme og samarbejdsvillige de egentlig er. Tempofyldt og varieret træning med venlig konsekvens vil kun gøre hunden gladere.
Aktivitetsniveau og handleradius

Yorkshire terrieren er stadig en fantastisk musefanger, og dens energi virker næsten uudtømmelig. Den er glad for at løse opgaver og for skiftende aktiviteter. Den er selvstændig og opfindsom, vil gerne gøre sine mennesker tilpas og holder som regel god kontakt.
Pels og pleje

Den fine pels er silkeagtig og glansfuld. Den kræver en omfattende pleje med daglig børstning og frisering samt vask og føntørring mindst en gang om måneden. Udstillingshunde har pels helt til jorden og er endnu mere krævende. Andre yorkier får ofte de længste hår klippet.
Oprindelse

Yorkshire terrieren blev skabt midt i 1800-tallet i distrikterne i Yorkshire. Vævere og fabriksarbejdere skaffede sig en ekstraindtægt ved at opdrætte små hunde, som kunne holde rotter og mus fra dørene på værksteder og hos småfolk og være til fornøjelse for mere velbeslåede damer. Farverne og den silkeagtige pels tyder på, at flere nu uddøde terrierracer samt malteser har deltaget i blandingen. De tidligste hunde var hverken så små eller så pelsrige som nutidens sofistikerede selskabshund.

Yorkshire Terrier

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Avlsanbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt:

  1. Begge forældredyr skal før parring være præmieret på en FCI/DKK anerkendt udstilling med mindst Very Good eller være eksteriørgodkendt på et eksteriørarrangement.
  2. Begge forældredyr skal før parring være undersøgt for Patella Luksation (PL) og have en status 0 eller 1 registreret i DKK. PL status 1 må kun parres med PL status 0. Undersøgelsen kan tidligst foretages, når hunden er 12 måneder gammel og skal kun foretages én gang.

Indført 1. januar 2013

Ikke godkendt farve

Bruges om farver, der er uønskede/diskvalificerende i racens standard.
Ingen farve giver avlsforbud, da fokus skal være på sundhed, temperament og genetisk variation, når hunden i øvrigt opfylder racens avlskrav.

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem