Post 599536
Den 28. januar 2022 blev der indført en ny EU-forordring, som omhandler det veterinære medicinforbrug. Læs her, hvad det betyder for dig som hundeejer, og om hvordan DKK arbejder med EU-forordringen
I Dansk Kennel Klub følger vi med stor bekymring debatten omkring den nye EU-veterinærforordning, der blev indført den 28. januar, og som omhandler det veterinære medicinforbrug.
Formålet med forordningen er at mindske medicin- og specielt antibiotikaforbruget, men faktisk ser det ud til at de nye regler vil gøre lige det modsatte – ligesom den samtidig begrænser dyrlægernes behandlingsmuligheder for det enkelte dyr.
Ifølge Den Danske Dyrlægeforening vil du som dyreejer fremadrettet bl.a. kunne opleve:
- Begrænsninger i de præparater din dyrlæge kan vælge imellem til behandling af en sygdom.
- At du skal møde op med dit dyr hos dyrlægen, før en allerede igangsat behandling kan forlænges.
Danske dyrlæger er frustrerede over at blive afskåret fra at bruge deres viden om lægemidler til at behandle dyrene bedst muligt, og derfor har to dyrlæger taget initiativ til en demonstration mod EU-forordningen – demonstrationen finder sted i morgen, tirsdag den 8. februar kl. 15 på Christiansborgs Slotsplads.
DKK arbejder aktivt på flere niveauer
I Dansk Kennel Klub har vi igennem længere tid arbejdet aktivt med de EU-forordninger, der har betydning for hundeområdet. Udover den nye veterinær-forordning gælder det også den såkaldte ”Dyresundhedslov”, der bl.a. har gjort det betydeligt vanskeligere at transportere køle- og frostsæd over grænser.
DKK arbejder på flere niveauer:
- Igennem FCI’s Europasektion har vi kontakt til det relevante kontor i Europa-Parlamentet samt til medlemmer parlamentet, der har vist interesse for dyr og dyrevelfærd
- Samtidig har vi – også igennem FCI’s Europasektion - indledt et samarbejde med internationale dyrlægeorganisationer, om de udfordringer EU-lovgivningen har skabt
- Ligeledes støtter vi Den Danske Dyrlægeforening, der sammen med dyrlæger i de andre EU-lande har arbejdet aktivt på at få politikere i både Danmark og EU til at anerkende ovenstående konsekvenser, ligesom vi har tæt kontakt til Fødevarestyrelsen i forhold til at orientere om de konsekvenser EU-forordningen har på hundeområdet.
På hunden.dk kan du læse et interview med en dyrlæge, der er frustreret over forordningen